torsdag den 17. november 2011

Børnehave vil sætte chip på børn

Fem institutioner i Skanderborg og Silkeborg vil udstyre børnene med chip-armbånd. Ideen er at chipen skal registrere, hvornår børnene er i institutionen, så pædagogerne ikke skal bruge tid på at krydse af på et skema, når børnene bliver afleveret og hentet.

Lisbeth Højvang som er leder af en af de 5 institutioner, der fik ideen med et chip-armbånd (og som for nylig introdoucerede en vuggerobot), siger i Jyllandsposten:
 "udgangspunktet er at frigive tid ved at skære rutineopgaver væk, så pædagogerne føler, at de får mere tid til børnene. Med en automatisk registrering slipper personalet for at skulle hen og sætte et kryds. I stedet kan de have fokus på at sige goddag eller farvel og vinke med de børn, der har brug for det. På sigt kan chippen også have andre funktioner, f.eks. som barnets login på en pc, som kan huske, hvor langt barnet kom sidst med læringsprogrammer om f.eks. farver, tal og bogstaver."

Hmm! jeg tænker: hvad bliver det næste. Hvornår begynder man at sætte en chip i nakken på alle nyfødte? Så han chippen registrere, når barnet bliver lagt i kryppen i vuggestuen, så starter vuggerobotten. Når barnet vågner og skal have mad i spiserobotten (som allerrede findes til handicapet) kan chippen registrere, hvor meget mad og hvilke vitaminer osv barnet har fået. Digt selv videre....

Heldigvis er ideen kommet i modvind, før den er taget i brug idet både BUPL og forældreorganisationen FOLA tager skarp afstand fra automatisk regstrering af børn. Også Børneundervisningsminister Christine Antorini siger at det er i strid med lovgivningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar